Meklēt šajā lapā

sestdiena, 2013. gada 23. februāris

Spāņu pavasaris Kanāriju salā - Fuerteventurā!

Kanāriju salas vienmēr ir bijušas viens no iekārojamākiem tūrisma galarmērķiem. Silts, saulains, Atlantijas okeāns. Tieši pirms gada šajā laikā arī mēs gatavojāmies turp doties. Sākumā gan par galamērķi izvēlējāmies Tenerifi vai Grand Kanaria, bet beigu beigās sanāca “salikt” ceļu uz Fuerteventuru. Galvenais plāns – laiskošanās saulītē, Oasis Park apmeklējums, brauciens uz galvaspilsētu Porto del Rosario.
 
Fuerteventura ir viena no Spānijai piederošām Kanāriju salām un mēdzot teikt, ka pavasaris šeit ir vienmēr. Pat ziemas mēnešos Fuerteventurā mēdzot būt +22 grādus silts. Galvaspilsēta ir Porto del Rosario, bet mēs apmetāmies tūristu iecienītajā pilsētiņā Callete De Fustes.


 
Šoreiz lidojām atkal divatā no Kauņas lidostas ar pārsēšanos Briseles Charleroi lidostā. Nolaižoties no rīta Fuerteventuras lidostā, pa logu redzam jūras krastu un apmākušās debesis, liels vējš un putekļu mākonis sitas sejā tikko no lidmašīnas izkāpušajiem tūristiem. Kamēr tiekam līdz Callete de Fustes pilsētiņai un mūsu viesnīcai, laiks nemainīgi apmācies un vējains, toties silts. Lai nonāktu līdz viesnīcai, nākas mazliet pastaigāt pa promenādi un redzēt tuksnešaino salas zemi.

Kamēr iekārtojamies viesnīcā Castille de Elba un apskatām apkārtni, laiks ievērojami uzlabojies un ir jau saulains. Dodamies apskatīt apkārtni un satiekam pie tūristiem un cilvēkiem pieradušus dzīvnieciņus – smilšu vāveres. Sala tiek uzskatīta par vienu no vecākajām no Kanāriju salām, kas radusies vairāku vulkānu izvirdumu laikā. Tiesa gan – pēdējais izvirdums bijis pirms vairākiem tūkstošiem gadu.



Vēl pati tūristu sezona nav sākusies martā, tāpēc daudzas ēkas Callete pilsētiņā ir tukšas, jo pārsvarā pilsētā ir viesnīcas. Arī ielās satiktie cilvēki ir tūristi, tik pa retam satiekam kādu vietējo. Soli pa solim un esam nonākuši līdz pilsētiņas vecpilsētas daļai, kur atrodama arī galvenā pludmale. Diena jau iesilusi, bet tūristu pūļus pludmalē vēl nemanam. Tajās retajās vietās, kur ir zāle un kādas dobes iekoptas, redzams uzreiz, ka ir kāds piestrādājis, lai to uzturētu skaistu un sakoptu, jo dabā tur nav redzamas zaļas pļavas, vien tuksnešainas smiltis. Pastaigu beidzam pie vecajiem fortiem, kas palikuši tūristu apskatei pēc senajām kaujām. Turpat atrodas arī lielveikals un tirdzniecības centrs Atlantico, kur piestāj autobuss, kas bez maksas aizved mūs uz viesnīcu atpakaļ. Interesanti, ka Callete pilsētiņā kursē autobuss, kas apbraukā vairākas viesnīcas un tādejādi bez maksas tūristi var nokļūt vietās, kur iecerējuši. Viens no pieturas punktiem ir arī Atlantico tirdzniecības centrs un golfa laukums. Katrā viesnīcā izlikts saraksts ar laikiem, kad autobuss atiet. Pie mūsu viesnīcas ir galapunkts.

 


Nākamajā dienā ar saldējumu rokā dodamies laiskoties saulītē. Interesanti, ka saldējums nepārdodas pa vienam kā pie mums, bet pakās pa 4-6 un vairāk. Kā jau gandrīz visās pludmalēs, lai izmantotu sun beds ir jāmaksā aptuveni 6 eiro pa dienu. Kaut arī sākotnēji neliekas, ka kāds pieskata sun beds un pludmale izskatās visai tukša, tikko apsēdies uz kādas, tā drīz vien uzrodas kāds vietējais, kas iekasē naudiņu.


Dienā, kad dodamies uz Zoo un botānisko dārzu Oasis Park, arī pie mums tuvumā esošās viesnīcas piebrauc autobuss, kas aizved uz galamērķi. Autobuss atiet samērā agri no rīta, nav pilns. Apmeklējuma cenā ietilpst arī autobusa izmantošana. Oasis Park apmeklējums aizņem visu dienu, tāpēc autobuss vakarā aizved arī atpakaļ. Atpakaļbraucot gan jāskatās, vai iekāpjam pareizā autobusā, jo stāvlaukumā ir vairāki vienādi krāsoti autobusi, kas ved uz dažādiem galamērķiem. Biļetes pērkam pie parka ieejas.



Oasis Park tiek uzskatīts par lielāko Kanāriju salās, kas piedāvā dažādas izklaides un šovus. Cenas, izklaides iespējas un visu informāciju iespējams apskatīt šeit sīkāk: http://www.fuerteventuraoasispark.com
Ieejas biļete uz visu dienu pieaugušajiem ir 25 eiro un tas ir tā vērts!

Sākumā noorientējamies iedotajā bukletiņā, kur ir karte un šovu laiki. Esam ieradušies tieši laikā uz papagaiļu šovu, kur redzami dažādi triki. Tālāk dodamies pie krokodiļiem un lai tur nonāktu nākas doties cauri tādam kā būrim, kur iekšā turpat blakus pastaigājas dažādi eksotiskie putni. Gandrīz vai ar roku var aizskart! Ieņemam vietas uz reptiļu šovu. Atraktīvie šova vadītāji iesaista publiku dažādos pasākumos. Vispirms mums ir iespēja aptaustīt mazu krokodili, kuram aizsiet mute, lai nevienam tas neiekostu. Nākamās tiek dotas paglāstīšanai dažādas čūskas. Jāatzīst, ka krokodils ir rokai tīkamāks, ja salīdzina ar čūskas ādu :) Drosmīgākie apmeklētāji tiek aicināti paturēt smagu un garu pitonu. Izlīkumojam pa Oasis Parka taciņām un apskatām dažādus eksotiskos dzīvniekus un augus. Jāsaka gan, ka žirafe uz palmu fona izskatās daudz skaistāk nekā Rīgas Zoo žirafu mājā. Tālāk dodamies uz savvaļas putnu šovu, kas ir botāniskā dārza kalnā. Sākumā visi apmeklētāji tiek aicināti nepamest savas vietas šova laikā, neēst un sargāt savus mazos bērnus. Kaut arī savvaļas putni ir dresēti, tie tomēr ir veikli un mednieciskie instinkti darbojas. Kad putni ir izkustinājuši spārnus augstu gaisā, tad parka darniniekiem izdodas tos pievilināt arī tuvākai apskatei. Iespējams tuvumā apskatīt grifus, ērgļus, pūces, vanagus. Elpa aizraujas, cik vareni un skaisti putni! Tālāk dodamies apskatīt botānisko dārzu, kur redzami neskaitāmi veidu un formu kaktusi. Arī kamieļi izskatās daudz labāk uz dabiskā fona. Kamieļi parkā ir daudz un dažādi. Apskatām arī jūras lauvu šovu baseinā, kas ir atraktīvs un pārsteidzošs. Ir iespējams aptaustīt vienu lielu jūras lauvu un tā nu sanācis, ka trenere to ved tieši mūsu sēdvietu tuvumā.
 

 



Vienu dienu no ceļojuma laika nolemjam pavadīt galvaspilsētā, kurp dodamies ar vietējo satiksmes autobusu, kura saraksts ir pieejams mūsu viesnīcas vestibilā. Galvaspilsētā sastopam daudz vairāk vietējo iedzīvotāju, mazāk manāmi tūristi uz vietējo fona, nav arī īpaši apskates objekti. Izstaigājam vietējo tirdzniecības centru, kur atrodami pazīstamu nosaukumu veikali. Apskatām ostas promenādi.



Galvenais brauciena uzdevums izpildīts – pavasara iedegums iegūts, sasildījāmies laikā, kad Latvijā vēl pēdējie cīruļputeņi un slapjdranķi. Klimats un daba līdzīga kā Āfrikā, tomēr patīkamā kaut kādā ziņā ir Fuerteventura nekā Marokā piedzīvotā vietējo iedzīvotāju uzbāzība un atšķirīgā kultūra. Fuerteventurā var uzģērbt vasarīgu kleitu un īsākus šortus, bet Āfrikā atsevišķos gadījumos apģērbs var izraisīt vietējo iedzīvotāju pārlieku lielu uzmanības izrādīšanu. It īpaši sievietēm. Tādā ziņā, neuzbāzīgāki ir spāņi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru